Regulament concurs Road Grand Pink, editia 2, 23 aprilie, 2016, Fundeni, judetul Calarasi.
Road Grand PINK este un concurs de ciclism feminin de șosea, de tip criterium, care se va desfășura exclusiv pe șosea și va avea startul/finish-ul în fața scolii din Fundeni, strada Fizicienilor.
Prin prezentul regulament stabilim condițiile de desfășurare a evenimentului precum și drepturile și responsabilitățile tuturor părților implicate – participanți și organizatori.
Fiecare participant la Road Grand Pink trebuie să ia la cunoștință, să accepte și să respecte următorul regulament. Nerespectarea sa poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii la start sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia.
- Condiții de înscriere
Înscrierea la probele Road Grand Pink se face completând formularul on-line de pe www.roadgrandpink.ro de la secțiunea Înscriere.
Înscrierile se deschid in data de 14 martie 2016, orele 00.00 și se vor închide in data de vineri, 22 aprilie 2016, orele 12.00 AM
Prin înscrierea în concurs și plata taxei de participare, concurenții acceptă și își asumă integral prezentul regulament.
Înscrierea se face în limita numărului maxim de participanți anunțat de organizatori.
Se poate înscrie în competiție orice persoană de sex feminin care a împlinit 18 ani și care are o stare bună de sănătate și este într-o formă corespunzătoare pentru a participa la un asemenea eveniment. Pot participa și copii care nu au împlinit 16 ani, cu acordul scris și însoțiți de un părinte sau adult/tutore legal. Ei pot participa la Cursa pentru Copii sau Echipă, împreună cu un adult. Pentru Junioarele intre 17-18 ani este deasemenea nevoie de acordul scris al parintilor, dar aceasta categorie va concura alaturi de categoria amatoare si avansate, 1 ora + 1 tur. Întreaga responsabilitate legată de participarea minorului la competiție revine adultului însoțitor. La cursa Pereche, copiii vor fi însoțiți de unul din părinți sau un alt adult pe toată durata traseului, distanța între copil-părinte/adult să nu depășească 10 metri, altfel cei doi vor fi descalificați. Recomandăm ca și la categoria sub 18 ani să avem ca și participant fețitele/adolescentele de toate vârstele.
La categoriile de Copii/Fete nu vom accepta parinti care sa insoteasca fetele in cursa!
1.1 Procesul de inscriere
- Completează formularul de înscriere de pe pagina de Înscrieri, cu datele personale (nume și prenume, sex, vârsta împlinită la data evenimentului, telefon, e-mail, localitatea) și alte date de referință;
- Plăteşte taxa de înscriere aferentă perioadei în care s-a înscris, în termen de trei zile (72 ore) lucrătoare, prin transfer bancar în contul RO12RZBR0000060018439877 deschis la RAIFFEISEN BANK, sucursala Pipera , beneficiar Asociatia Asociatia Clubul Sportiv Viata In Miscare – CIF: 35321526; Adresa: strada Jimbolia 203, Bucuresti, menţionând în detaliile plăţii Numele Participantuluia!
NOTĂ: În caz de neprezentare la start, descalificare, abandon, retragere din concurs din orice motiv, taxa de participare nu se returnează, iar locurile nu sunt transmisibile.
1.2 Taxele de participare
- Copii participă gratuit, inclusiv Junioarele 17-18 care concureaza alaturi de Amatoare!
- Echipă Adult ( însoţitor + fetiţă ) – 30 lei
- Easy Ride – 60 lei
- Long Ride 60 lei
Taxa de participare nu este returnabila, în cazul în care o persoană înscrisă nu mai poate sau nu mai dorește să participe la eveniment, din orice motiv. Din colectarea taxelor de participare se acoperă cheltuielile
logistice, numerele de concurs, cronometrajul, asistenții de traseu, etc.
Anulări: Dacă evenimentul este anulat din motive de forţă majoră, participanţii nu vor beneficia de compensaţii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de călătorie şi/sau cazare.
1.3 Declarația pe propria răspundere
Aceasta trebuie descărcată înainte, printată, completată de fiecare participant și înmânată Organizatorilor la ridicarea kitului.
Participanţii minori trebuie să vină la ridicarea pachetului însoțiți de către un părinte sau tutore legal, împreună cu
Declarația pe proprie răspundere pentru minori.
1.4 Ridicare pachet
Pachetele de concurs se ridică pe baza unui act de identitate, din locațiile și la orele afișate conform programului.
- Desfasurarea competitiei
2.1 Categorii
Copii/fete:
- 7-10 ani ( Copii D1+C) – 1 tura – traseu scurt – 2 km
- 11-14 ani (Copii A+B) – 2 ture – traseu scurt – 4 km
- 15-16 ani (Cadete ) – 3 ture – traseu scurt- 6 km
Perechi (*Pentru categoria PERECHI: exemplu: mama-fiică, adult-fată):
- 5-9 ani – 1 tura traseu scurt – 2 km
- 10-13 ani – 2 ture traseu scurt- 4 km
Easy Ride – 8 ture x 4 km – 32 km
- 18-24 ani
- 25-30 ani
- 31-35 ani
- 36-40 ani
- +40 ani
Se va organiza un singur start pentru toate concurentele de la această categorie.
Long Ride – 1 ora + 1 tur
- Junioare 17-18 ani
- OPEN Amatoare – sportive amatoare, cu sau fără licență de amatori.
- OPEN Avansate – sportive legitimate Elite si U23
Termenul limita de parcurgere a traseului pentru categoria Easy Ride este de o ora si 45 minute, iar pentru Long Ride va fi de 1 ora si 10 minute ( 1 ora + 1 tur ) . Fetele aflate pe traseu dupa termenul limita vor fi oprite.
2.2 Clasament
Clasamentul final va fi stabilit în funcţie de timpul fiecărui concurent. De asemenea, se vor stabili clasamente pe grupe de vârsta. Acestea sunt anunţate de organizatori, premergător concursului.
Vârsta va fi definită în funcţie de anii împliniţi la dată concursului.
Pentru cei născuţi în ziua competiţiei, se consideră vârsta împlinită la aceea dată.
2.2.1 Clasamentul concurentelor de la categoria Long Ride si parteneriatul cu concursul Road Grand Tour
Puncte pentru Clasamentul individual la categoria Long Ride:
Se vor acorda puncte in functie de locul obtinut, in clasamentul OPEN ( Avansate + Amatoare + Junioare 17-18 ani ) incepand de la locul 1 la locul 10: 20, 17, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1.
2.3 Echipament
În caz de vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu, urmând a anunța cel mai târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările.
- Purtarea căștii este obligatorie și necesară pentru siguranța fiecărui concurent.
- În competiție sunt acceptate urmatoarele tipuri de biciclete: cursiere, ciclocros, MTB, pliabile, citybikes. Nu se vor accepta rotile ajutatoare pentru biciclete. Nu se vor accepta biciclete cu cosulet sau portbagaj.
- Bicicletele vor fi propulsate doar prin forța umană (nu se acceptă biciclete electrice sau de altă natură similară)
- Se recomandă o revizie a bicicletei anterior participării, pentru a vă asigura de buna stare de funcționare și a se asigure că are capace la ghidon, frâne funcționale și cauciucurile umflate.
- Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu)
Recomandăm fiecărui participant să aibă asupra sa:
- Pompă
- Cameră de schimb, set de petice, leviere
- Set imbuss / scule
- Bidon sau bidoane cu apă (de preferat să fie pus la îndemână în suportul/suporții de la bicicletă)
- Telefon mobil protejat de umezeală păstrat într-o husă/pungă;
Pot fi utile: ochelari de soare, mănuşi, cremă protecţie solară. De asemenea, îmbrăcăminte de bicicletă adecvată condiţiilor meteo.
Concurenţii pot repara sau înlocui orice piesă cu excepţia cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, concurenţii trebuie să treacă linia de sosire cu acelaşi cadru şi acelaşi număr pe ghidon;
În cazul unei pene sau a unor defecţiuni minore, opriri, concurentul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările şi să-şi poata rezolva problema într-un loc sigur;
Numărul de concurs va fi montat pe bicicletă, în faţă, pe ghidon, vizibil şi nu va fi înlăturat decât după trecerea liniei de sosire (sau în caz de abandon);
Nu este recomandată folosirea de către concurenţi a sistemelor radio sau alte comunicaţii electronice sunt strict interzise (Ex: iPod, walk-man, mp3 player etc), vă recomandăm conectarea cu natura.
2.4 Cronometraj
Cronometrajul se face cu ajutorul unui sistem pe bază de cip. Dacă doi concurenți ajung în același timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celălalt pentru locul x+1.
Termenul limita de parcurgere pentru traseul de la Easy Ride si Long Ride este de 1 ora+ 1 tur de circuit. Fetele aflate pe traseu dupa termenul limita vor fi oprite.
2.5 Alimentare
Participanţii vor avea la dispoziţie un punct de hidratare și alimentare în zona de Start/Finish.
Se recomandă atenţie asupra hidratării, în special în condiţii de temperature ridicate. Este bine să aveţi la dumneavoastra bidoane de apă.
2.6 Premii
Premiile câștigătorilor vor fi acordate în functie de tipul de cursă, de clasamente, general și pe categorii de vârstă.
- Suport / Ajutor
Suporterii pot susţine orice competitor cu condiţia să respecte regulile de conduită, indicaţiile autorităţiilor şi/sau ale oficialilor şi să nu împiedice desfăşurarea compeţiţiei. Pe parcursul traseului nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc).
- Oprirea / Retragerea din cursă/Anulare:
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
- s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
- în cazuri excepţionale;
- în cazul în care observă că participantul nu respectă una dintre regulile prezentului concurs sau cele ale bunului simţ şi fair-play-ului.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să informeze organizatorii imediat, la start, la punctele de control, în cazuri excepţionale pe numărul de telefon de urgenţă sau la sosire.
Retragerea va fi confirmată prin semnătură pe foaia de arbitraj.
- Condiţii ce atrag descalificarea
- Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.
- Nefolosirea căştii de protecţie pe timpul concursului.
- Comportamentul lipsit de fair-play faţa de concurenţi sau organizatori.
- Folosirea ajutoarelor din afară concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor etc).
- Schimbarea bicicletei în timpul concursului.
- Modificarea/schimbarea numărului de concurs
- Distrugerea mediului înconjurător şi abandonarea ambalajelor sau altor deşeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctual de alimentare.
- Circulația în sens invers pe traseu
Descalificările se pot face şi după concurs în urma vizualizării pozelor, filmelor sau a sesizării fondate a altor concurenţi.
Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.
- Responsabilitățile organizatorilor și participanților
Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate asupra capacităţii de participare, din punct de vedere fizic/medical. Recomandăm efectuarea unor controale medicale de specialitate înaintea participării la evenimente fizice de anduranţă, care presupun un nivel crescut de efort.
Organizatorii sau partenerii evenimentului nu pot fi făcuţi răspunzători de nici o daună rezultată în urmă participării voluntare la concurs – defecţiuni de orice natură apărute la bicicletă, probleme
fizice/medicale, răniri sau orice vătămare corporală, invaliditate sau deces. Organizatorii pun la dispoziţie salvare
auto dedicată evenimentului.
Orice accident în care sunt implicaţi participanţii de la Road Grand Pink, survenit în timpul desfăşurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs va fi în responsabilitatea celor implicaţi în accident.
Întreg evenimentul se desfăşoară cu respect faţă de mediul înconjurător. Prin urmare, concurenţii vor manifesta un comportament civic în ceea ce priveşte menţinerea curăţeniei şi a protejării mediului
natural. Nu se acceptă aruncarea gunoaielor de orice natură în alte spaţii decât punctele de alimentare sau a spațiilor destinate aruncării deșeurilor.
Concurenţii vor manifesta un comportament civilizat, fair-play, faţă de ceilalţi participanţi în cursă.
Nerespectarea normelor de conduită poate duce la eliminarea concurenţilor din concurs, la decizia organizatorilor.
- Imagine
Organizatorii Road Grand Pink au drepturi de imagine asupra întregului eveniment. Organizatorii pot utiliza imagini foto şi video în diverse materiale de comunicare realizate cu ocazia concursului, atât din timpul desfăşurării cât şi în fazele de start şi finish/premiere.
- Forţă majoră
În caz de forţă majoră, organizatorii pot lua decizia unor modificări de traseu sau program. La limită, se poate decide inclusiv anularea cursei, în situaţii excepţionale. Prin forţă majoră se înţelege orice eveniment care ar putea avea influenţă semnificativă asupra bunei desfăşurări a competiţiei, cum ar fi: inundaţii majore, furtuni, dezastre naturale sau evenimente social politice majore. În aceste situaţii, taxa de participare nu va fi returnată.
Organizatorii pot efectua modificări ale programului, traseului sau ale altor detalii ale concursului, în funcție de situații diverse ce pot apărea pe parcursul derulării proiectului (ex: condiții meteo nefavorabile, includerea unor noi elemente în program, etc.). Aceste modificări vor fi anunțate participanților și celor interesați prin intermediul site-ului, paginii de Facebook și la fața locului.
- Contestații
Orice participant poate face o contestaţie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiţiei sau împotriva deciziilor organizatorilor. Contestaţia se va înainta organizatorilor la locul de start/finish sau se vor trimite în termen de 24 ore de la terminarea oficială a competiției, la adresa de contact de pe site-ul competiției.
Rezolvarea contestaţiei se va face în următoarele 24 ore de la momentul înregistrării contestației.
Prin înscriere, plată şi participare fiecare participant confirmă ca a citit, înţeles şi acceptat condiţiile de participare şi aceste reguli, îşi asumă riscurile participării la această competiție şi își asumă responsabilitatea pentru propriile acţiuni având în vedere toate elementele de siguranță legate și de condiţii meteo, deplasarea către și de la competiție, zona în care se află, echipamentul folosit.